جلوۀ شهشهانی آفتاب

جان فشان ای آفتاب معنوی/ مر جهان کهنه را بنما نَوی+ در وجود آدمی جان و روان/ می رسد از غیب چون آب روان

جلوۀ شهشهانی آفتاب

جان فشان ای آفتاب معنوی/ مر جهان کهنه را بنما نَوی+ در وجود آدمی جان و روان/ می رسد از غیب چون آب روان

مولانا بزرگ ترین شاعر عارف ایران است و در تمدن اسلامی مردی به بزرگی وی کمتر می توان یافت. پس از معصومین اندیشه و منش و روش او تاثیر شگرفی بر زندگی ایرانیان گذاشته است. هرگز اندیشه های او حکیمان و عارفان پس از خود را رها نکرده است و کمتر می توان اندیشمند بزرگی را که در حوزه حکمت و معرفت قدم و قلم زده باشد و از آفتاب مولانا روح خود را سیراب نکرده باشد. معارف مولانا به شدت تحت تاثیر قرآن کریم و معارف حکیمانه و توحیدی مولا امام علی (ع) قرار داشته است. مولانا قلب فرهنگ و تمدن ایران در همۀ زمان هاست.

رؤیای شگفت پادشاه دو عالَم

جمعه, ۱۵ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۲۸ ب.ظ

عطار نیشابوری می فرماید: پادشاهی در خواب دید که دشمنانش او را از تخت حکومت به زیر انداخته و او را به دیاری دور دست تبعید کرده اند. او خود را می دید که از فرط فقر و پریشان حالی کارش به جایی رسیده است که عملگی می کند و برای مردم خانه می سازد تا خرج فرزندانش را درآورد.پادشاه خفته در خواب آرزو می کرد که کاشکی خداوند یک فرصت دیگر به او بدهد تا بتواند چندی مثل روزهایی که از نعمت حکومت بر مردم برخوردار بود، دو باره بر سریر سلطنت نشیند و فرمان راند.

عطار می گوید: فاصلۀ آن پادشاه خفته با سلطنتش به اندازۀ ثانیه ای بود که پلک هایش را بگشاید. و هر یک از ما  اگر بندۀ خداوند قادر متعالی باشیم با سلطنت دو عالَم چنین فاصله ای داریم. اگر شما به این آیه از قرآن کریم دقت کنید به این حکمت بالغه نیکوتر پی خواهید برد.

« و سارعوا إلی مغفرةٍ من ربّکم و جنّةٍ عرضها السماوات و الأرض أُعِدّت لِلمتّقین* الّذین یُنفقون فی السّرّاء و الضّرّاء و الکاظمین الغیظ و العافین عن النّاس و اللّه یُحِبّ المحسنین* و الّذین إذا فعلوا فاحشةً أو ظلموا أنفُسَهم ذَکروا اللّه فاستَغفَروا لِذنوبِهم و مَن یغفِرُ الذّنوبَ إلّا اللّه و لَم یُصِرّوا علی ما فَعلوا و هُم یعلمون* اولئک جزاؤهم مغفرةٌ من ربّهم و جنّاتٍ تجری مِن تحتها الأنهارُ خالدین فیها و نِعم أجرُ العاملین* یعنی: و برای نیل  به آمرزشی که از پروردگار خود و بهشتی که پهنایش [به قدر] آسمان ها و زمین است[و]  * و آنان که چون کار زشتی کنند، یا بر خود ستم روا دارند، خدا را یاد کنند و برای گناهانشان آمرزش می خواهند – و چه کسی جز خداوند گناهان را می آمرزد؟- و بر آنچه مرتکب شده اند پافشاری نمی ورزند؛ با آنکه می دانند [که گناه است].* آنان پاداششان آمرزشی از جانب پروردگارشان، و بوستان هایی است که از زیر [ درختانِ] آن جویبارها روان است. جاودانه در آن بمانند، و پاداش اهل عمل چه نیکوست.*( آل عمران، 133- 136)

امید که شما از اهل دل و از عاشقان حضرت محبوب باشید. آمین.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۴/۰۸/۱۵
  • ۳۵۲ نمایش
  • دکتر محمد دشتی نیشابوری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی